Diyabetik bypass hastaların yaşam kalitesini önemli ölçüde artırır. Bu operasyonun %95 başarı oranına sahip olduğunu gururla söyleyebiliriz ki bu oldukça olumludur. Cerrahların diyabetik baypas nasıl gerçekleştirdiği ve bundan kimlerin faydalanabileceği ile ilgili makalede daha fazla ayrıntıya gireceğiz. Şeker hastalığınız varsa ve tedavi arıyorsanız bu makaleyi okumaya devam edin.

Diyabetik Bypass Kimler İçin Uygundur?

Tüm ameliyatlarda olduğu gibi, bir hastanın diyabetik baypas için uygunluğunu kontrol etmek için birkaç kutu vardır:

  • En önemlisi hastanın Tip 2 Diyabet hastası olması gerekir. Bu ameliyat Tip 1’i etkili bir şekilde tedavi edemez.
  • Bu ameliyatın başarısını artırmak için hastanın BKİ’sinin de (35 ve üzeri) yüksek olması gerekir.
  • Hastanın insülin seviyeleri bu ameliyatın başarısında büyük rol oynar. Bu nedenle hasta ameliyata alınmadan önce insülin rezervleri test edilmelidir.

Herhangi bir ameliyata girmeden önce bariatrik cerrahi uzmanlarına danışmanız ve uygunluğunuzu onaylamanız çok önemlidir.

Diyabetik Bypass Prosedürü

Cerrah, hastanın uygunluğu kan tahlili ile kanıtlandıktan sonra bir operasyon planı yapar. Hasta anestezi alır ve ardından operasyon başlar. Cerrah, ameliyat için gerekli kesileri keserek mide ile bağırsaklar arasında yeni bir bağlantı kurar. Bu, yiyeceklerin mideyi ve bağırsakların büyük bir bölümünü “atlamasına” izin verir. Bu operasyon sayesinde hastalar daha az besin alarak kendilerini daha tok hissedebilir ve besinler sindirim sisteminde daha az kalır.

Gastrik Bypass ve Diyabetik Bypass

Bu iki işlem birbirine çok benzer. Bununla birlikte, yeni midenin (kese) bağlandığı yerde farklılık gösterirler. Cerrah, diyabetik bir baypasta yeni mideyi bağırsakların alt üçte birine bağlar. Bağırsaklarda bağlantının yapıldığı kısım pankreası en çok uyaran bölgedir. Bu alanı uyarmak daha fazla insülin üretimine yol açar.